A Külső motorok kézikönyvei

Az alábbiakban megtalálja mindazokat a Külső motorok-márkákat, amelyekhez használati útmutató érhető el nálunk. Az összes modell megjelenítéséhez kattintson a márkanévre. Ezenkívül tekintse meg a gyakran ismételt kérdések részt is az oldal alján, amelyekben hasznos tanácsokat talál termékével kapcsolatban. A keresett márkanév nincs a listán? Lépjen velünk kapcsolatba.

Hibás a terméke, és a kézikönyv nem kínál megoldást? Látogassa meg a Repair Café szolgáltatást ingyenes javítási szolgáltatásokért.

Gyakran ismételt kérdések

Ügyfélszolgálati csapatunk keresi a hasznos termékinformációkat, és válaszol a gyakran ismételt kérdésekre. Amennyiben pontatlanságot talál a gyakran ismételt kérdésekben, a kapcsolatfelvételi űrlapon jelezze nekünk a hibát.

Hogyan karbantarthatom megfelelően a külső motoromat? Ellenőrzött

A külső motor megfelelő karbantartása magában foglalja a rendszeres olaj- és szűrőcserét, az üzemanyagszűrő ellenőrzését és cseréjét, a gyújtógyertyák tisztítását vagy cseréjét, valamint a hajtómű kenőanyag szintjének ellenőrzését. Szintén fontos a hűtőrendszer tisztán tartása, a propeller épségének ellenőrzése és a motor tisztán tartása. Javasoljuk, hogy olvassa el a motor kézikönyvét a konkrét utasításokért és az ajánlott szervizintervallumokért.

Hasznos volt (42) Olvass tovább

Mi az ajánlott olajtípus és olajcsere intervallum a külső motoromhoz? Ellenőrzött

A külső motorhoz ajánlott olajtípus és csereintervallum a motor márkájától és típusától függően változhat. Fontos, hogy tájékozódjon a használati útmutatóban vagy a gyártó webhelyén a konkrét utasításokért. Általános szabály, hogy a 4-ütemű külső motorokhoz tengeri 4-ütemű olajat kell használni, és ajánlatos 100 üzemóránként vagy évente cserélni, amelyik előbb bekövetkezik. A kétütemű külső motorokhoz TC-W3 besorolású olajat kell használni, és ajánlatos 50 üzemóránként vagy szezononként cserélni.

Hasznos volt (35) Olvass tovább

Hogyan tudom megfelelően téliesíteni a külső motoromat? Ellenőrzött

A külső motor megfelelő téliesítéséhez először töltsön be üzemanyag-stabilizátort a benzintartályba, és járassa a motort néhány percig, hogy a stabilizátor keringessen az üzemanyagrendszerben. Ezután cserélje ki az olajat és az olajszűrőt, és ellenőrizze a hajtómű kenőanyag szintjét. Ürítse le az alsó egységet a leeresztő csavar eltávolításával. Végül ködösítse be a motort permetező kenőanyaggal, és fedje le a motort, hogy megvédje az időjárás viszontagságaitól.

Hasznos volt (26) Olvass tovább

Hogyan tároljam megfelelően a külső motoromat? Ellenőrzött

A külső motor megfelelő tárolásához először meg kell győződnie arról, hogy meg van tisztítva és megfelelően téliesítve. Ezután távolítsa el a légcsavart és tárolja száraz helyen. Végül takarja le a motort, és tárolja száraz, védett helyen, hogy elkerülje az elemek okozta károkat. Javasoljuk továbbá, hogy motorállványon tárolja, nehogy az olaj összegyűljön az alsó egységen.

Hasznos volt (25) Olvass tovább