Használati útmutatók a LED-es televíziók

Az alábbiakban megtalálja mindazokat a LED-es televíziók-márkákat, amelyekhez használati útmutató érhető el nálunk. Az összes modell megjelenítéséhez kattintson a márkanévre. Ezenkívül tekintse meg a gyakran ismételt kérdések részt is az oldal alján, amelyekben hasznos tanácsokat talál termékével kapcsolatban. A keresett márkanév nincs a listán? Lépjen velünk kapcsolatba.

Is your product defective and the manual offers no solution? Go to a Repair Café for free repair services.

Gyakran ismételt kérdések

Ügyfélszolgálati csapatunk keresi a hasznos termékinformációkat, és válaszol a gyakran ismételt kérdésekre. Amennyiben pontatlanságot talál a gyakran ismételt kérdésekben, a kapcsolatfelvételi űrlapon jelezze nekünk a hibát.

Hogyan csatlakoztathatom az univerzális távirányítót a televíziómhoz? Ellenőrzött
Az univerzális távirányító csatlakoztatásához meg kell adnia a távirányító és a televízió modellszámát és márkanevét. A távirányító kézikönyvében megtalálható a márkák és a modellszámok kódjainak listája.

Hasznos volt (4026)
Hangszórót szeretnék csatlakoztatni a LED televíziómhoz HDMI-vel, melyik portot használjam? Ellenőrzött
Használnia kell a HDMI-ARC portot, amely kifejezetten az audioeszközök csatlakoztatására készült.

Hasznos volt (1886)
Nem számít, hogy melyik HDMI porthoz csatlakoztatom a készülékemet? Ellenőrzött
Általában bármilyen eszközt, például blu-ray lejátszót vagy játékkonzolt, bármely HDMI porthoz csatlakoztathat. Ezután a készülék használható a televízió megfelelő HDMI-csatornájának kiválasztásával.

Hasznos volt (842)
Hogyan mérhetem meg, hogy hány hüvelykes a LED-es televízióm? Ellenőrzött
A LED-es televízió méretének hüvelykben történő megadásához mérje meg pl. a képernyő bal felső sarka és jobb alsó sarka (nem a széle) közötti átló hosszát.

Hasznos volt (819)
A távirányítóm ugyanazon márkájú más televíziós modelleken is működik? Ellenőrzött
Gyakran a televízió távirányítója is működik ugyanazon márka hasonló modelljein. Azonban szokatlan, hogy az adott márka összes modelljénél működik. Az univerzális távirányítók alkalmasabbak erre.

Hasznos volt (425)
Mi a különbség az LCD és a LED között? Ellenőrzött
Mindkét technika LCD képernyőt használ, amely maga nem bocsát ki fényt.A különbség a képernyő mögötti világításban rejlik.Az LCD képernyők esetén ez CCFL (cold-cathode fluorescent lamp – hideg katódos fénycső) használatával történik, míg a LED működése LED fényekkel történik.

Hasznos volt (407)
Javíthatok egy elhalt pixelt magam? Ellenőrzött
Különbség van egy holt pixel és egy beragadt pixel között. Az elakadt pixel még mindig színes és rögzíthető úgy, hogy pontosan nyomást gyakorol a képpontra, amíg vissza nem áll. A halott pixel mindig fekete vagy fehér, és nem tudja megjavítani.

Hasznos volt (329)
Mit jelent a HDMI? Ellenőrzött
A HDMI a High-Definition Multimedia Interface rövidítése. A HDMI egy olyan kapcsolat, amely kiváló minőségű videókat és hangokat küld az egyik eszközről a másikra.

Hasznos volt (279)
Mekkora az optimális távolság a televízióm számára? Ellenőrzött
Ez részben a személyes preferenciáktól függ, de ökölszabályként az optimális látótávolság körülbelül háromszorosa a televízió átlós képernyőméretének. 15 hüvelykes 60 hüvelykes televízió esetében az optimális nézési távolság 180 hüvelyk vagy 4,5 méter lenne.

Hasznos volt (255)
Miért vannak betűk a távirányító számai mellett? Ellenőrzött
Bizonyos televíziós beállítások betűk megadását írhatják elő. Egy gombon általában három betű vagy más karakter található. Ha betűbevitelre van szükség, akkor az első betűnél egyszer megnyomhatja azt a gombot, a második betűért kétszer, a harmadik betűért pedig háromszor. Így a szöveg írható minimális számú gombbal.

Hasznos volt (255)
Hogyan tisztíthatom meg megfelelően a LED televíziómat? Ellenőrzött
Kapcsolja ki a televíziót, és mikroszálas kendővel törölje le a port és a szennyeződést a képernyőről. Ne használjon papírt, ez karcolódást okozhat. Ne gyakoroljon túl nagy nyomást, különben károsíthatja a képpontokat. Használjon speciális mosószert, vagy készítsen egyet 1 rész ecet és 1 rész víz keverésével. Nedvesítse meg a ruhát a mosószerrel, és tisztítsa meg a képernyőt. Ügyeljen arra, hogy a ruha ne legyen túl nedves. Távolítsa el a foltokat forgó mozdulatokkal. Szárítsa meg a képernyőt egy második mikroszálas kendővel a csíkok elkerülése érdekében.

Hasznos volt (254)
Mekkora a kontrasztarány? Ellenőrzött
A kontrasztarány megmondja, hogy a fehér fehére milyen messze van a feketétől. A például 400: 1 kontrasztarány azt jelenti, hogy a képernyőn a legfeketébb fekete 400-szor sötétebb, mint a fehérebb fehér. A nagy kontrasztarány hozzájárul a kép élességéhez.

Hasznos volt (252)