Használati útmutatók a Sony OLED-televíziók

Az alábbiakban megtalálja mindazokat a Sony OLED-televíziók kapcsolatos témaköröket, amelyekhez használati útmutató érhető el nálunk. Ezenkívül tekintse meg a gyakran ismételt kérdések részt is az oldal alján, amelyekben hasznos tanácsokat talál termékével kapcsolatban. A keresett modell nincs a listán? Lépjen velünk kapcsolatba.

Is your product defective and the manual offers no solution? Go to a Repair Café for free repair services.

Gyakran ismételt kérdések

Ügyfélszolgálati csapatunk keresi a hasznos termékinformációkat, és válaszol a gyakran ismételt kérdésekre. Amennyiben pontatlanságot talál a gyakran ismételt kérdésekben, a kapcsolatfelvételi űrlapon jelezze nekünk a hibát.

Hangszórót szeretnék csatlakoztatni az OLED televíziómhoz HDMI-vel, melyik portot használjam? Ellenőrzött
Használnia kell a HDMI-ARC portot, amely kifejezetten az audioeszközök csatlakoztatására készült.

Hasznos volt (112)
Nem számít, hogy melyik HDMI porthoz csatlakoztatom a készülékemet? Ellenőrzött
Általában bármilyen eszközt, például blu-ray lejátszót vagy játékkonzolt, bármely HDMI porthoz csatlakoztathat. Ezután a készülék használható a televízió megfelelő HDMI-csatornájának kiválasztásával.

Hasznos volt (62)
Mekkora az optimális távolság a televízióm számára? Ellenőrzött
Ez részben a személyes preferenciáktól függ, de ökölszabályként az optimális látótávolság körülbelül háromszorosa a televízió átlós képernyőméretének. 15 hüvelykes 60 hüvelykes televízió esetében az optimális nézési távolság 180 hüvelyk vagy 4,5 méter lenne.

Hasznos volt (18)
Mekkora a kontrasztarány? Ellenőrzött
A kontrasztarány megmondja, hogy a fehér fehére milyen messze van a feketétől. A például 400: 1 kontrasztarány azt jelenti, hogy a képernyőn a legfeketébb fekete 400-szor sötétebb, mint a fehérebb fehér. A nagy kontrasztarány hozzájárul a kép élességéhez.

Hasznos volt (14)
Mit jelent az OLED? Ellenőrzött
Az OLED az „Organic LED” (szerves LED) rövidítése.Az OLED képernyő pixelei olyan szerves anyagokból állnak, amelyek elektromos áram hatására világítanak.Az LCD és a LED kijelzőkkel ellentétben az OLED nem igényel háttérvilágítást, mivel minden pixel maga bocsát ki fényt.

Hasznos volt (11)
Hogyan mérhetem meg, hogy hány hüvelykes az OLED-televízióm? Ellenőrzött
Az OLED-televízió méretének hüvelykben történő megadásához mérje meg pl. a képernyő bal felső sarka és jobb alsó sarka (nem a széle) közötti átló hosszát.

Hasznos volt (10)
A távirányítóm ugyanazon márkájú más televíziós modelleken is működik? Ellenőrzött
Gyakran a televízió távirányítója is működik ugyanazon márka hasonló modelljein. Azonban szokatlan, hogy az adott márka összes modelljénél működik. Az univerzális távirányítók alkalmasabbak erre.

Hasznos volt (9)
Mit jelent a HDMI? Ellenőrzött
A HDMI a High-Definition Multimedia Interface rövidítése. A HDMI egy olyan kapcsolat, amely kiváló minőségű videókat és hangokat küld az egyik eszközről a másikra.

Hasznos volt (9)
Miért vannak betűk a távirányító számai mellett? Ellenőrzött
Bizonyos televíziós beállítások betűk megadását írhatják elő. Egy gombon általában három betű vagy más karakter található. Ha betűbevitelre van szükség, akkor az első betűnél egyszer megnyomhatja azt a gombot, a második betűért kétszer, a harmadik betűért pedig háromszor. Így a szöveg írható minimális számú gombbal.

Hasznos volt (5)